O projektu

section-cover

O čemu se radi?

Projekat se bavi podrškom interno raseljenim licima i povratnicima u Kruševcu, Arandjelovcu, Ubu i Ćićevcu, kroz stambeno zbrinjavanje i podelu paketa i grantova za ekonomsko osnaživanje.

Informacije o projektu

(ASB) Srbija, u partnerstvu sa gradom Kruševcem i opštinama Ub, Ćićevac i Aranđelovac, implementira projekat „Podrška interno raseljenim licima i povratnicima u četiri jedinice lokalne samouprave u Srbiji kroz obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja i mera ekonomske održivosti “.

Projekat finansira Evropska unija u okviru programa „Poboljšanje životnih uslova IRL i povratnika iz procesa readmisije u Srbiji“.

Projekat se sastoji od podrške odabranim opštinama za pružanje trajnih stambenih rešenja i ekonomski održivih mera za IRL i povratnike.

Ciljevi projekta

Cilj projekta biće ostvaren izgradnjom 7 montažnih kuća, nabavkom 14 seoskih domaćinstava, distribucijom 10 paketa građevinskog materijala i 15 ekonomskih paketa. 31 IRL / povratničke porodice će dobiti trajna stambena rešenja, a do 15 IRL / povratničkih porodica biće podržano ekonomskim paketima kako bi povećali svoju socijalno-ekonomsku (re) integraciju.

Koordinacija, nadgledanje i evaluacija implementacije LAP-ova u 4 LSG takođe će biti poboljšani.

Sektor
  • Lokalni razvoj
  • Društveno uključivanje
EuropeAid referenca
2018/397- 305
Komponente
  • Pružanje stambenih rešenja za interno raseljena lica i povratnike u 4 lokalne samouprave
  • Pružanje mera ekonomske održivosti
  • Širenje najboljih praksi
Grad / Region
Beograd
EU donacija
536.350 €
Vreme implementacije
Jul 2018. - April 2020.
Korisnik
Interno raseljena lica i povratnici, 4 lokalne samouprave u Srbiji
Implementiran od strane
Arbeiter Samariter Bund Deutschland e.V